Polecamy
  • Inspiruj sięInspiruj się
    Wielu z nas ma problem z tym, co na siebie zakładać. Bez wątpienia każdy ma czasem tak, że nie wie, w co ma się ubrać i pomimo długiego stania przed …
  • Urodziwy makijaż, czyli jak dobrać kolory cieni do koloru oczu?Urodziwy makijaż, czyli jak dobrać kolory cieni do koloru oczu?
    Wydawałoby się, że malowanie się to łatwe zadanie. Wiele młodych kobiet myśli, że to tylko kwestia w odpowiedni sposób użycia kosmetyku. W taki oto sposób wiele nastolatek nie zdaje sobie …
  • Ekstrawaganckie kolory włosów są trendyEkstrawaganckie kolory włosów są trendy
    W obecnych czasach coraz więcej ludzi stara się być jak najbardziej oryginalnymi. Swoim zachowaniem i wyglądem pragną zwracać uwagę otoczenia. Oczywiście aby osiągnąć taki efekt stosuje się różne metody. Jedną …
Strony

Smukła sylwetka

Znakiem rozpoznawczym urody jest bycie zgrabnym i powabnym. Oznacza to pracę nad swoją sylwetką. I to nie taką od czasu do czasu, ale regularną. Trzeba codziennie ćwiczyć i pamiętać o tym, aby nie pozwalać sobie na zbyt wiele – czy to słodyczy, czy innych niezbyt zdrowych przekąsek. Smukła sylwetka zależy od dobrej przemiany materii, dlatego też należy jeść takie potrawy, które zawierają dużo błonnika. Dzięki nim zawsze można się czuć lekkim i pełnym energii do życia. Kolejna kwestia wiąże się z tym, co robimy na co dzień. Jeśli tylko siedzimy przed komputerem albo za biurkiem, wówczas siłą rzeczy nasze mięśnie słabną, kości również, a tłuszczyk osadza się tu i ówdzie. W związku z tym powinniśmy w taki sposób działać, aby do tego nie doprowadzić. Pracy nieraz nie da się zmienić, jeśli jednak jest to możliwe, można na piechotę do niej iść albo z niej wracać. W chwilach wolnego można uprawiać różnego rodzaju sport. Trzeba pozwolić sobie na jak największą dawkę ruchu – ten pomoże zachować smukłą sylwetkę. Bardzo ważne jest też zachowanie proporcji w odżywianiu się. Jeść nie za dużo, a tyle, ile naprawdę potrzeba. Na początku jest to trudne, z czasem jednak można się tego doskonale nauczyć.

Comments are closed.